Бізнес-поїздка до Сінгапуру та В'єтнаму


Середа, 19 квітня 2017

Сінгапур - Хошимін


19-28 квітня відбулася бізнес-поїздка до Сінгапуру та В'єтнаму, оранізована UFEB за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Ринки Азії демонструють зростаючий попит на українську м’ясну продукцію (в основному, курятину та свинину, а також субпродукти), про що свідчать більше 50 відповідних запитів від іноземних імпортерів, які отримала Рада з питань експорту продовольства (UFEB) під час торгової місії до Сінгапуру та В’єтнаму.

       

«Учасники місії, якими стали три провідні молочні компанії України, відвідали Сінгапур, де зустрілися з місцевими дистриб’юторами, а також взяли участь в виставці Food&Hotel Vietnam 2017 в Хошиміні. Під час поїздки ми вкотре переконалися, що основний інтерес для азійських трейдерів та дистриб’юторів становлять «молочка», цукор, кондитерські вироби та особливо м’ясна продукція: ми отримали майже 70 запитів і приблизно 50 з них – на м’ясо та субпродукти», - сказав директор UFEB Богдан Шаповал.

Під час поїздки українська делегація зустрілася з Послом України у Республіці Сінгапур та Брунеї Даруссаламі Дмитром Сеніком, представниками Агропродовольчої та ветеринарної служби Сінгапуру, а також з  місцевими дистриб’юторами та трейдерами. У В’єтнамі пройшли зустрічі з Послом України у В’єтнамі Олексієм Шовкоплясом, представниками торговельних мереж та найбільшого місцевого виробника молочних продуктів Vinamilk.

        

Також учасники поїздки представили свої компанії та їхню продукцію на одній з найбільших в регіоні виставці Food&Hotel Vietnam 2017. Кожен з них отримав близько 20 запитів від імпортерів з В’єтнаму, Кореї, Китаю, інших країн Азії та навіть Європи і США.

Крім того, UFEB отримав також запити на кондитерську продукцію, цукор, яловичину та фрукти.

«На жаль, коли мова заходить про Азію, ми стикаємося з певною пасивністю наших виробників. У багатьох є хибне враження, що імпортери цього ринку «самі прийдуть в Україну». Варто мати на увазі, що, поки ми чекаємо тут, наші потенційні бізнес-контакти отримують виробники з Індії, США та Нової Зеландії», - зауважив Богдан Шаповал.

Наступна бізнес-поїздка UFEB відбудеться 15-20 травня. Чотири компанії молочної та кондитерської галузі відвідають Корею, де візьмуть участь у виставці Seoul Food&Hotel 2017.